Wesley heeft variatie in zijn werk nodig

Wesley Fisscher dacht dat Ipse de Bruggen alleen zorg bood. Nu weet hij dat het werk uit meer kan bestaan dan alleen zorgverlening. Precies wat hij nodig heeft! “Ipse de Bruggen richt zich op veel verschillende doelgroepen en ook het werk is divers. En er zijn allerlei doorgroeimogelijkheden!”

Ervaringsdeskundige

Wesley droomde al langere tijd om te werken met jongeren die problemen ervaren. “Ik was zelf ook niet de makkelijkste en heb jeugdzorg gehad. Ik voelde me vaak niet begrepen door de zorgverleners; toen waren er nog weinig ervaringsdeskundigen in de zorg. Nu ik zelf als zorgverlener werk, kan ik het anders doen. Dat zit hem vooral in de manier waarop ik hen benader. Ik werk pedagogisch verantwoord, maar ik durf ook buiten de lijntjes te kleuren en probeer niet te belerend te zijn. En ik kan soms wat beter door het masker van onze cliënten heen prikken; ik begrijp hen. Dat zorgt voor vertrouwen, waardoor ik écht een vangnet voor mijn cliënten kan zijn.”

Leuke, extra verantwoordelijkheid

Wesley werkt als begeleider op het Orthopedagogisch Behandelcentrum (OBC). Het OBC is er voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een lichtverstandelijke beperking en gedragsproblemen. Ipse de Bruggen werkt met zelforganisatie, waarin je als begeleider naast zorgtaken ook een teamrol hebt die je leuk vindt en bij je past. Zo is Wesley ‘Rolhouder Rooster’. “Die rol zorgt voor nog meer afwisseling in mijn werk. Ik maak niet zelf het rooster, maar controleer of onze mensen genoeg rustmomenten krijgen en of ze niet elk weekend hoeven te werken. Dat vind ik een leuke extra verantwoordelijkheid!”

Geen dag hetzelfde

Ook als begeleider is geen dag hetzelfde, geeft Wesley aan. “Ik heb met veel verschillende mensen contact. Natuurlijk met de cliënten zelf, maar ook met hun ouders. En soms is er een casus dat te ver van onze eigen expertise afligt; dan is samenwerking met specialisten nodig. Zo had ik pas een situatie waarbij ik een maatschappelijk werker heb ingeschakeld, daar leer ik zelf ook veel van. Het is superafwisselend en uitdagend om steeds een passende oplossing te vinden voor onze cliënten, zodat zij zo goed en zo zelfstandig mogelijk door het leven kunnen gaan.”

Bekijk onze vacatures

< Terug

Bekijk hier nog meer verhalen