
Fleur heeft Diana nodig om haar dagritme vol te houden
Diana Vogels heeft altijd al iets met gebarentaal gehad. Haar broertje heeft dyslexie en in het speciaal onderwijs dat hij volgde, werd veel gebruikgemaakt van gebarentaal als ondersteuning.
Wesley Fisscher dacht dat Ipse de Bruggen alleen zorg bood. Nu weet hij dat het werk uit meer kan bestaan dan alleen zorgverlening. Precies wat hij nodig heeft! “Ipse de Bruggen richt zich op veel verschillende doelgroepen en ook het werk is divers. En er zijn allerlei doorgroeimogelijkheden!”
Wesley droomde al langere tijd om te werken met jongeren die problemen ervaren. “Ik was zelf ook niet de makkelijkste en heb jeugdzorg gehad. Ik voelde me vaak niet begrepen door de zorgverleners; toen waren er nog weinig ervaringsdeskundigen in de zorg. Nu ik zelf als zorgverlener werk, kan ik het anders doen. Dat zit hem vooral in de manier waarop ik hen benader. Ik werk pedagogisch verantwoord, maar ik durf ook buiten de lijntjes te kleuren en probeer niet te belerend te zijn. En ik kan soms wat beter door het masker van onze cliënten heen prikken; ik begrijp hen. Dat zorgt voor vertrouwen, waardoor ik écht een vangnet voor mijn cliënten kan zijn.”
Wesley werkt als begeleider op het Orthopedagogisch Behandelcentrum (OBC). Het OBC is er voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een lichtverstandelijke beperking en gedragsproblemen. Ipse de Bruggen werkt met zelforganisatie, waarin je als begeleider naast zorgtaken ook een teamrol hebt die je leuk vindt en bij je past. Zo is Wesley ‘Rolhouder Rooster’. “Die rol zorgt voor nog meer afwisseling in mijn werk. Ik maak niet zelf het rooster, maar controleer of onze mensen genoeg rustmomenten krijgen en of ze niet elk weekend hoeven te werken. Dat vind ik een leuke extra verantwoordelijkheid!”
Ook als begeleider is geen dag hetzelfde, geeft Wesley aan. “Ik heb met veel verschillende mensen contact. Natuurlijk met de cliënten zelf, maar ook met hun ouders. En soms is er een casus dat te ver van onze eigen expertise afligt; dan is samenwerking met specialisten nodig. Zo had ik pas een situatie waarbij ik een maatschappelijk werker heb ingeschakeld, daar leer ik zelf ook veel van. Het is superafwisselend en uitdagend om steeds een passende oplossing te vinden voor onze cliënten, zodat zij zo goed en zo zelfstandig mogelijk door het leven kunnen gaan.”
Diana Vogels heeft altijd al iets met gebarentaal gehad. Haar broertje heeft dyslexie en in het speciaal onderwijs dat hij volgde, werd veel gebruikgemaakt van gebarentaal als ondersteuning.
Leonie Buitelaar werkt als PB’er en begeleider E op De Rijksstraatweg, een zorgboerderij in Zwammerdam.
Als ervaringsdeskundige in de gehandicaptenzorg helpt Dick van Dijk cliënten met hun problemen. Door zelf open te zijn over zijn verslavingsleven levelt hij goed met hen.
Victor Kagiorgis wilde graag in de zorg werken. Hij koos voor een baan als woonbegeleider bij Ipse de Bruggen.
Op haar vrije woensdagmiddag wilde Sheila Dhonre graag iets betekenen voor anderen.
Na ruim tien jaar begeleider te zijn geweest bij de dagbesteding voor volwassenen, maakte Esther de Leeuw den Bouter in 2022 de overstap naar een andere leeftijdsgroep.
De Kloosterkade is een spiksplinternieuw wooncomplex in Delft, waar Ipse de Bruggen 23 appartementen heeft voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking.
In 2014 liep Marije Boone stage bij Ipse de Bruggen en vervolgens is ze nooit meer weggegaan.
Larissa van Duijn werkt als persoonlijke begeleider op Kinderdienstencentrum Kind en Zo in Delft.
Hans is sinds 2022 vrijwilliger op Doelen 11 van Ipse de Bruggen, in Nootdorp.