Sheila heeft een fijne samenwerking met andere vrijwilligers nodig

Op haar vrije woensdagmiddag wilde Sheila Dhonre graag iets betekenen voor anderen. Ze zag regelmatig cliënten van Ipse de Bruggen langs haar huis wandelen, met wie ze af en toe een praatje maakte. Eén en één is twee, dus meldde ze zich in 2018 aan als vrijwilliger. “Het is zúlk dankbaar werk, ik kan het iedereen aanraden.”

“De vriendelijke cliënten die ik altijd voorbij zag komen, deden me echt wat”, vertelt Sheila. “En omdat Ipse de Bruggen op vijf minuten lopen bij mij vandaan is, was de beslissing gauw gemaakt. Ik wandel nu elke woensdagmiddag – ook goed voor mijn gezondheid! – met een groep cliënten. En op dinsdagavond help ik mee met knutselen, voorlezen en meezingen. Ontzettend leuk! Ik ga er lachend en met veel enthousiasme naartoe en ik kom lachend, met een voldaan gevoel, weer thuis.”

Veel energie

Sheila is graag bij de cliënten en geeft ze met veel liefde aandacht en knuffels. “Heerlijk vind ik het! Maar ook de bijbehorende zorg, zoals hulp bij het naar het toilet gaan, geef ik graag. Ik heb een betaalde baan, maar dit vrijwilligerswerk geeft me veel meer voldoening dan mijn salaris. Bovendien krijg ik er heel veel energie van. Ik merk dat ik echt wat voor de cliënten beteken en dat ze blij zijn om me te zien. Ze missen me als ik er een keertje niet ben. Ook de begeleiding is goed geregeld. Je krijgt als vrijwilliger cursussen en trainingen aangeboden en je krijgt veel vrijheid en bovendien waardering. Van de cliënten én vanuit Ipse de Bruggen.”

Lekkers voor de geitjes

Het vrijwilligerswerk bezorgt Sheila een aaneenschakeling van mooie momenten. Niet alleen vanwege de interactie met de cliënten, maar ook dankzij de fijne  samenwerking met de andere vrijwilligers en de vaste begeleiders. 

Hoe maakt Sheila een dag voor de cliënten extra mooi? “Door bij het wandelen langs de geitjes te gaan. Hiervoor spaar ik de hele week fruit- en groentenschillen op. Die neem ik mee tijdens de wandeling, zodat we allemaal wat hebben om de geitjes te voeren. Even een mooi rustmoment tijdens de wandeling en iets om naar uit te kijken. Het is ontzettend leuk voor iedereen, we maken elkaar blij.”

Bekijk onze vacatures

< Terug

Bekijk hier nog meer verhalen